Ананасът укрепва костите и е полезен за зъбите

Той помага по време на настинки и кашлица

01.10.2020 | 23:03 Редактор: Искра Ангелова
Ананасът укрепва костите и е полезен за зъбите

Ако по-често искате да ви е лятно, свежо, хапвайте пресен ананас. Чудесен плод, който не само ни помага да отслабваме, но ни осигурява и витамини А, К, фосфор, цинк. Редовната консумация на пресен ананас (не от консерва) подобрява състоянието на кожата, косата.

Вижте няколко причини да го направите вашия любим плод през цялата година.

1. Помага по време на настинки и кашлица, благодарение на ензима бромелаин, който има противовъзпалителни свойства. Той се бори с инфекциите и елиминира бактериите.

2. Укрепва костите. Вкусният ананас е богат на манган, който помага за укрепването на костите.

3. Полезен е и за здравето на зъбите, тъй като съдържа добри количества калций, но и манганът допринася за доброто орално здраве.

4. Намалява риска от рак, благодарение на антиоксидантите съдържащи се в него, които предпазват тялото от широк спектър от заболявания.

5. Хапвайте го за по-добро храносмилане. Ананасът е сочна комбинация от бромелаин, фибри и витамин С, които се грижат за здравето на храносмилателната система.

6. Редовната консумация на пресен ананас може да намали риска от дегенерация на макулата – заболяване, което засяга зрението с напредването на възрастта.

7. Намалява неразположенията при артрит. Отново благодарение на ензима бромелаин, който има противовъзпалително свойство.

Четете цялата статия на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК