Кои са признаците, че ядем твърде много сирене и кашкавал

Всички те в големи количества причиняват напълняване

22.09.2020 | 22:26 Редактор: Искра Ангелова
Кои са признаците, че ядем твърде много сирене и кашкавал

Сиренето и кашкавалът са част от традиционната ни трапеза. Те са любим продукт в редица кухни по света. На някои места са и особен деликатес. Сиренето с всичките му производни е невероятно вкусен продукт, който има и своите ползи за организма. То е източник на минерали, мазнини и протеини. Млечните продукти са не просто вкусни, но и съдържат ценни вещества, от които тялото ни се нуждае, но при едно условие – консумираното количество да умерено.

Когато човек консумира прекалено много млечни продукти, това се отразява зле на здравето му. Започват да се появяват признаци, които подсказват за това. Ето кои са те.

Високо кръвно налягане

Млечните продукти са много наситени със соли. Те предизвикват задържане на течности от организма, което води до повишаване на кръвното налягане. Освен това, сиренето и кашкавалът повишават холестерола, което създава условия за стеснение на кръвоносни съдове. Това води до повишаване на кръвното налягане. 

Напълняване 

Сиренето и кашкавалът са калорични храни. Освен това са богати на голямо количество мазнини. В тях се съдържат и въглехидрати. Всички те в големи количества причиняват напълняване. 

Запушване на носа 

Ако имате симптоми на запушен нос без да сте настинали или болни, това може да е алергична реакция към прекомерната консумация на млечни продукти. Те провокират производството на хистамини от организма, които предизвикват отключването на симптоми на алергия, един от които е запушеният нос.

Четете цялата статия в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК