Канабис заваля от небето в Тел Авив

Наркотикът е незаконен в еврейската държава

05.09.2020 | 16:17 Редактор: Искра Ангелова
Канабис заваля от небето в Тел Авив

Канабис заваля от небето в Тел Авив тази седмица, докато борците за легализация на леките наркотици използваха дрон, за да разпространят торбички със сушен канабис, предизвиквайки фурор на земята, предава AFP.

"Зеленият дрон" беше предварително обявил доставянето на стотици торбички, всяка от които съдържаше по два грама изсушен канабис, на централния площад "Рабин" в Тел Авив.

"Време е, скъпи приятели. Птица ли е? Самолет ли е? Не, това е "Зеленият дрон", който разпространява безплатен канабис от небето", се казва в специален канал в Telegram, цитиран в израелски медии.

Той призова последователите да се подготвят за по-нататъшни доставки всяка седмица на различни места в Израел, въпреки че полицията арестува двама предполагаеми оператори на дронове в събота, предава "Фокус".

Израелските граждани често използват приложения за криптирани съобщения, за да поръчват доставки на канабис, въпреки че наркотикът е незаконен в еврейската държава.

Медицинската употреба на канабис е разрешена, но израелската полиция често се хвали с операции срещу наркоразпространението, коментира AFP.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК