Хапвайте малини за здраво сърце

Те съдържат и цинк, който стимулира либидото

04.09.2020 | 11:35 Редактор: Искра Ангелова
Хапвайте малини за здраво сърце

Те са вкусни, ароматни, обичаме да ги хапваме свежи или да приготвяме конфитюр от тях. Малините, едни от най-полезните плодове, които трябва да добавяме по-често към менюто си. Вижте няколко причини да го направите. 

1. Хапвайте малини за здраво сърце. Плодовете съдържат антоцианини – съединения, които имат ключова роля за намаляване на окислителното увреждане и възпалението, свързани със сърдечносъдови заболявания. Според някои изследвания, редовната консумация на малини подобрява здравето на кръвоносните съдове и кръвообращението.

2. Богати са на витамин С, който също е важен за сърдечното здраве, но и за синтеза на колаген, имунитета.

3. Високото съдържание на антиоксиданти в горските плодове благоприятства качеството на спермата. Смята се, че консумацията на малини подпомага сексуалното здраве и при двата пола и повишава плодовитостта. Малините съдържат и цинк, който  стимулира либидото.

4. Според учени, малините спомага за подобряване на баланса на инсулина и кръвната захар.

5. Подходящи са за отслабване, благодарение на малкото калории, фибрите и мангана, които се съдържат в тях. Минералът манган засилва метаболизма и спомага за по-бързото изгаряне на мазнините. Също така, вкусните плодове нямат мазнини.

6. Флавоноидите и полифенолните съединения в малините са много важни за очното здраве.

7. Подобрете имунитета си с тези суперплодове.

Четете цялата статия в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК