Защо е полезно да ядем гъби шийтаке

Консумацията им ще ви осигури незаменими аминокиселини

01.09.2020 | 14:45 Редактор: Искра Ангелова
Защо е полезно да ядем гъби шийтаке

Знаем че, за да бъдем в добро здраве, трябва да се храним здравословно. Това означава да добавим към всекидневното си меню, ценни храни, които подсилват имунитета ни. Вижте няколко от тях, които ще ви помогнат да се чувствате и бъдете здрави и енергични.

Бъз – богат на антиоксиданти и витамини. Не само засилва имунната система, но и намалява възпалението, подобрява здравето на сърцето.

Гъби шийтаке – те са особено богати на жизненоважни хранителни вещества и витамини, сред които витамини В, С, D, цинк, желязо, фосфор. Консумацията им ще ви осигури и незаменими аминокиселини. Повече за тези вкусни и полезни гъби вижте тук.

Акай бери – са малки плодове с високо съдържание на антоцианини, които са мощни антиоксиданти, борещи се с оксидативния стрес и повишаващи vимунитета.

Сладки картофи – подходящи и за диета, сладките картофи са вкусни и чудесна храна за подсилване на имунната система. Те съдържат фибри, витамин А и бета каротин, които също са важни за здравето н сърцето, зъбите, кожата и очите.

Червени чушки – изключително богати на важния за имунитета витамин С, но са и невероятен източник на бета каротин.

Четете цялата статия в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК