Защо е здравословно да се решим вечер?

Това предпазва косъма от увреждания по време на съня

04.09.2020 | 06:00 Редактор: Искра Ангелова
Защо е здравословно да се решим вечер?

Всеки има своите навици. Свикнали сме да правим нещата по определен начин всеки ден без да се замисляме дали времето, в което ги правим, е подходящо. Сутрините, например, са време, в което повечето от нас взимат душ, полагат грижи за кожата и косата си или пък прилагат дезодорант, за да ухаят приятно. Оказва се, че тези и още навици, които имаме сутрин, е по-добре да извършваме вечер. Кои са те и защо?

Взимане на душ

Може да сте свикнали да взимате душ сутрин, за да се освежите и събудите, но всъщност е по-добре да го правите вечер преди лягане. Това не само ще ви спести време сутрин, но ще отърси кожата и косата ви от полепналите полезни през деня, които причиняват немалко алергии при много хора. Ще подобри и шансовете ви за бързо и непробудно заспиване, което е важно за редица процеси в организма. 

Сресването на косата 

Признайте, че не бихте се сетили да срешите косата си преди лягане. Винаги го правите сутрин, за да приведете прическата си в добър вид преди да излезете за работа. Повечето хора правят така, но е по-добре да решите косата вечер. Това прави косата по-малко податлива на начупване и накъсване, особено ако я сплетете в много рехава плитка преди лягане. Това предотвратява оплитането на кичурите и предпазва косъма от увреждания по време на съня, когато се мятате и заравяте глава във възглавницата.

Прилагане на дезодорант 

Надали има човек, който да поставя дезодорант или антиперспирант вечер. Всички го правят сутрин преди да излязат. Всъщност, тези продукти, които са създадени да блокират изпотяването, се нуждаят от време, за да се свържат с потните жлези и да започнат да действат. Ако прилагате антиперспирант вечер след взимане на душ, той ще има достатъчно време да се активира и да действа по предназначение.

Четете цялата статия в az-jenata.bg

Снимка:  Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК