Лондонските улици залети от бездомни източноевропейци

Спят върху картон и импровизирани матраци между най-скъпите петзвездни хотели в града

01.09.2020 | 12:05 Редактор: Георги Камарашев
Лондонските улици залети от бездомни източноевропейци

Бездомни източноевропейци "наводниха" най-скъпите лондонски улици, като спят върху картон и импровизирани матраци и се завиват с каквото намерят - между най-скъпите петзвездни хотели в града и на фона на едни от най-скъпите магазини в света, пише БГНЕС, позовавайки се на "Дейли мейл".

С дюшеци и картони на бездомници е пълно и пред официалния шоурум на "Мерцедес" в Парк Лейн. Бездомниците биват изгонени от евтините хотели, заради страха на собствениците от разпространението на Ковид-19.

Анонимен източник разказва за "Дейли Мейл", че групата клошари е “предимно от Румъния”, и всяка вечер в 20.30 ч. луксозните улици се превръщат в катун-спалня за източноевропейците. Човекът се притеснява, че макар и неконфликтна, групата бездомници непрекъснато се увеличава.

"Виждам ги само през нощта, не познавам много от тях, но вчера имаше много, а и много нови дойдоха. И на сутринта ставам по-рано преди работа и идвам, за да чистя боклука след тях", разказва мъжът.

Близо 15 000 души бяха настанени в хотели по време на карантината, когато правителството предприе схемата "Всички вътре", при която местните власти на Острова трябваше да приберат хората с 3.2 млн. британски лири бюджет, отпуснати от централния бюджет. Мярката хотелиери да приютят бездомни траеше до юни, но властите се опасяват, че въпреки финансирането от правителството, множество хотелиери са изхвърлили на улицата бедните източноевропейци.

Според официалните британски статистики, от януари до март тази година 36 690 домакинства са останали без дом, а още 38 450 домакинства са оценени като застрашени да останат на улицата.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК