Трикове за по-бързо и организирано пазаруване

Полезни съвети, които ще ви спестят време

21.08.2020 | 23:33 Редактор: Ралица Братанова
Трикове за по-бързо и организирано пазаруване

Някои пазаруват за удоволствие. Други по задължение. Независимо дали времето, прекарано в магазина ви е приятно или досадно, едно е сигурно – никой не иска да прекарва часове наред, пазарувайки и въртейки се из щандовете, докато може да прекара това време пълноценно с любими хора или в свършване на полезна работа.

Пандемията, в която се намираме пък накара много хора да изпитват страх от прекарването на продължително време в магазин с много хора.

Затова предлагаме няколко полезни съвета за това как да пазарувате бързо, методично и без губене на излишно време.

Винаги преглеждайте хладилника и шкафовете си преди пазар

За да сте по-бързи и организирани трябва предварително да знаете от какво имате нужда и да се насочите право към него в магазина. За да сте подготвени винаги преглеждайте запасите си от храна вкъщи и преценете кои от тях трябва да попълните. Обмисляйте и желанията си за готвене, като се придържате към разнообразното хранене.

Правете си организиран списък

Със списък винаги е по-лесно. Когато предварително сте обмислили менюто, което желаете да си приготвяте през следващата седмица, ще ви е по-лесно да купите всичко необходимо по оптимален начин.

Пазарувайте в ненатоварени часове

Сутрин и вечер са пиковите часове във всички магазини без значение дали са за хранителни или други стоки. Имайте това предвид, ако не искате да прекарвате много време около щандовете и на опашките на касите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Цялата статия четете на Az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК