fallback

Романтичната история за годежния пръстен на кралица Елизабет

Принц Филип не можел да си позволи да купи луксозно бижу и решил проблема по друг начин

19.08.2020 | 13:25 Автор: Ивет Арабова

Всеки, който има честта да бъде член на кралското семейство, дарява нещо за доброто на Короната. Принц Филип не прави изключение и се разделя със семейно бижу заради бъдещата си съпруга Елизабет. В документалния филм "Тайните на кралските семейства“ на "Канал 5" Ингрид Сюард и лейди Колин Кембъл припомниха как херцогът от Единбург предложил на бъдещата кралица Елизабет.

Според експерти тогава той е получил заплатата си на военноморски офицер и не е могъл да си позволи да купи луксозен годежен пръстен и затова е решил проблема по различен начин.

"Годежният пръстен на кралицата има много романтична история. Когато принцеса Елизабет се сгодила за принц Филип, той бил само морски офицер на заплата, разказва Сюард. – Но той искал да направи специален пръстен за любимата си и решил да използва за тази цел диамантената диадема на майка си, принцеса Алиса.“

"Той бил много притеснен, че не може да купи бижута, които да съответстват на ранга на неговата булка, и това решение беше единственият изход в неговия случай“, добавя Колин Кембъл.

Цялата статия четете на Tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback