Какво в никакъв случай не бива да оставяме в автомобила си?

Удобството на колата понякога ни предразполага да държим там свои вещи

19.08.2020 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Какво в никакъв случай не бива да оставяме в автомобила си?

Автомобилът се превръща в наш втори дом. Удобството, което предлага ни предразполага да оставяме в колата си много свои вещи, които носим със себе си. Някои от тях обаче не трябва в никакъв случай да оставяте в автомобила си. 

Лекарства

Повечето лекарства трябва да се съхраняват на сухо, проветриво и хладно място. Колата ви определено не е такова място. Ако искате лекарствата ви да не изгубят медицинските си качества преждевременно, не ги дръжте в колата.

Електроника

Електронните мобилни устройства не се чувстват добре в колата. Ако оставяте телефони, лаптопи или друга техника в автомобила си, особено на пряка слънчева светлина, това ще повреди батерията и екраните им. Прегряването на устройствата води до повреди и загуба на ценна информация.

Слънцезащитен крем

Въпреки че е предназначен да предпазва кожата от слънчевите лъчи, слънцезащитният крем се поврежда, ако е оставен на слънце или в гореща среда. Колата ви през лятото е точно такава среда.

Бутилки с вода

При нагряване пластмасовите бутилки отделят токсини във водата. Ако пиете тази вода след това има вероятност да повишите риска от опасни заболявания, включително рак и сърдечносъдови заболявания. Не оставяйте шишета с вода в колата.

Ръчна чанта

Ръчните чанти, чантите за документи и лаптопи са обект на крадци. Ако не искате да рискувате да ви оберат и да изпочупят автомобила ви, не оставяйте чанти в колата без надзор.

Важни документи и паспорти

Никога не оставяйте ценни документи и лични паспорти в колата си. Всичко може да се случи с автомобила ви във ваше отсъствие. Затова е горещо препоръчително да не оставяте ценни книжа в него.

Цялата статия четете на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК