Призвание готвач: От студената до професионалната кухня

Александър стъпва в кухнята за първи път на 22 години

10.08.2020 | 20:05 Редактор: Юлия Христова

На днешния ден отбелязваме професионалния празник на готвачите. 

Казват, че в трудните моменти човек започва отначало. И дори и пътят да е мъглив и неясен, той не свършва. Такава е и историята на Александър Борисов. Като студент той заминава на бригада в САЩ. Животът в чужбина далеч не е лесен и трябва бързо да започне работа, дори и да не е тази, за която е мечтал. Така се озовава в ресторант за бързо хранене. 

Александър стъпва в кухнята за първи път на 22 години. А една малка безобидна лъжа изиграва важна роля по пътя му. 

Малко по малко младото момче започва да се влюбва в професията. Пътят му минава през Мериленд, Аляска и Португалия. 

През цялото време обаче е решен, че ще се върне обратно в България.  

Днес Александър е на 27 години и вече е главен готвач. 

Авантюристичният си дух той пресъздава в ястията, които готви. Стилът му е повлиян от азиатската и американската кухня. Без да издава тайната рецепта, Александър сподели как един хот дог може да бъде изискан. 

Днес Александър мечтае да има собствен ресторант, защото професията му се е превърнала в начин на живот.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК