Зехтинът е сред най-добрите източници на мазнини, когато сте на диета

Той съдържа най-вече мононенаситени и полиненаситени, които са полезни за сърцето

25.07.2020 | 09:25 Редактор: Искра Ангелова
Зехтинът е сред най-добрите източници на мазнини, когато сте на диета

Мазнината винаги е била считана за враг на здравето и на хубавото тяло. Но това е погрешно разбиране. Тялото се нуждае от мазнини дори в процеса на отслабване. Трикът е да хапвате правилните мазнини.

Не всички мазнини са вредни за здравето и не всички имат еднакъв ефект върху тялото. Ето какво е препоръчително да хапвате дори в режим на отслабване:

Орехи

Орехите съдържат 65% мазнини, а останалите основни вещества са белтъчини и въглехидрати. Въпреки това са ваш помощник в процеса на отслабване. Те съдържат много полиненаситени мазнини и мазнини, които обаче според научни изследвания не водят до затлъстяване. Орехите са ценен източник на антиоксиданти, растителни стероли и витамини, които поддържат мозъка здрав и предотвратяват други сърдечносъдови заболявания.

И не на последно по важност място е усещането за ситост, което тези ядки създават, тъй като ви предпазват от прегладняване.

Зехтин

Зехтинът съдържа най-вече мононенаситени и полиненаситени мазнини, които са полезни за сърцето. Той е пълен с витамин Е, витамин К и други антиоксиданти. Отличен източник е на здравословни мазнини, които се борят с възпаленията, понижават кръвното налягане и нивата на холестерола в организма.

Четете цялата статия в tialoto.bg

Снимка: Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК