Защо крушите са едни от най-полезните плодове при гастрит?

Консумацията им ни осигурява и фибри

21.07.2020 | 06:00 Редактор: Искра Ангелова
Защо крушите са едни от най-полезните плодове при гастрит?

Изгаряща болка в стомаха, запек, диария, повръщане, усещане за тежест след малко количество храна... Това са само част от симптомите, които подсказват за гастрит. Гастритът е възпаление на лигавицата на стомаха, което може да възникне в резултат на бактериална инфекция, навлизане на жлъчни сокове от дванадесетопръстника, прием на медикаменти, като аспирин например, прекомерна употреба на алкохол, стрес и други.

Гастритът налага спазване на определен хранителен режим. Така например, сладкишите, газираните и алкохолни напитки, кафе, царевица, черен хляб, могат да раздразнят гастрита. Препоръчват се бял хляб, бял ориз, варени картофи, печена риба, прясно сирене без много сол, сухари, яйца, в малки количества зехтин и други.

Вижте освен диня, пъпеш, малини, мушмули, кои други плодове може да консумирате при това състояние.

Круши

Крушите са едни от най-полезните плодове при гастрит, тъй като помагат за регулиране на храносмилателната система, благодарение на съдържанието си на витамини А, В1, В2, В3 и С. Консумацията им ни осигурява и фибри. Но сочните плодове благоприятстват и нервната система и намаляват риска от запек.

Папая

Папаята е друг плод, който може да добавите към менюто си, ако страдате от гастрит, киселини, тъй като и тя благоприятства доброто храносмилане. Папаята е богата на важни хранителни елементи като витамини А, В1, В2 и С, магнезий, калий, желязо и сяра. Редовната ѝ консумация подсилва и имунитета.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК