Екранизация на видеоигра събира Бандерас, Уолбърг и Том Холанд

Филмът се проследява младостта на главния герой Нейтън Дрейк

19.07.2020 | 07:35 Редактор: Наталия Тотева
Екранизация на видеоигра събира Бандерас, Уолбърг и Том Холанд

Екранизация по видеоиграта "Неотбелязан на картата" (Uncharted) събира Антонио Бандерас, Марк Уолбърг и Том Холанд. Проектът е подновен, а премиерна дата на филма е 16 юли 2021 г.

Главният герой в играта се казва Нейтън Дрейк и заедно с неговия наставник Виктор Съливан - Съли  постоянно попадат в различни приключения.

В първата част те търсят Елдорадо на непознат остров в Тихия океан. След това вървят по стъпките на Марко Поло, за да намерят Шамбала и магическия кристал Чинтамани, изпълняващ желания.

Издирват и Пясъците на Атлантида. Нейтън се отправя да търси митичната страна на пиратите Либерталия, а накрая приключението стига до Индия и търсенето на магическия бивник на Бога-слон Ганеш.

Филмът се фокусира върху предисторията на играта и младостта на Нейтън. За ролята на героя е определен Том Холанд, който се превръща в новия голям любимец на Холивуд след успешното си превъплъщаване в Спайдърмен. 

Проектът да се направи филм по "Неотбелязан на картата" датира още от 2008 г. По това време става ясно, че играта за търсене на съкровища се превръща от най-популярните в жанра. Първият вариант на играта „Плейстейшън“ го пуска в края на 2007 г. и само за няколко месеца се разграбват милиони.

Множество актьори през годините са спрягани да играя ролята на Нейтън, в това число и Марк Уолбърг, а наставникът му Съли е трябвало да бъде Робърт де Ниро. Де Ниро се отказва.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК