fallback

Как джинджифилът може да ни помогне да отслабнем

Вижте четири напитки за подобряване на метаболизма

18.07.2020 | 07:30 Автор: Наталия Тотева

Знаем, че джинджифилът може да ни помогне при настинка, гадене, артритни болки. Той повиша имунитета, но също така съдейства и на процеса на отслабване. Ако сте решили да спазвате диета, вижте тези четири напитки с джинджифил, които да добавите към менюто си.

Джинджифил с канела

Тази ароматна напитка допълнително ще засили метаболизма ви, благодарение на канелата, която помага и за контрола на кръвната захар. Канелата действа като термоген и стимулира изгарянето на мазнини.

Джинджифил с шафран

Шафранът е една от най-мощните противовъзпалителни и антиоксидантни подправки. Спомага за подобряване на настроението, засилва имунитета, подобрява кръвообращението, но също така помага и в отслабването.

Джинджифил със сок от ананас

Сокът от ананас с джинджифил е чудесен избор за разхлаждаща напитка, с която да ускорите метаболизма си. Ананасът съдържа ценен ензим, наречен бромелаин, който подпомага храносмилането.

Джинджифилова лимонада

За да си я приготвите, комбинирайте сока на 4 лимона с 1 литър вода, няколко листа мента и 1 и ½ с.л. настърган корен от джинджифил. Охладете напитката и консумирайте не по-късно от 30 минути след приготвянето ѝ, за да извлечете полезните свойства от лимоните и джинджифила.

Четете повече по темата на Az-jenata.bg

Снимка: Pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback