Най-необичайните пътни тунели в света

Определено не са скучни и досадни

23.06.2020 | 13:29 Редактор: Тодор Петров
Най-необичайните пътни тунели в света

Пътните тунелите са тъмни и скучни, често чакаме с нетърпение кога ще свършат, за да се върнем отново на слънчева светлина. Има обаче тунели, които сами по себе си могат да се превърнат в туристическа атракция. 

Тунелът дънер в САЩ се намира в Националния парк "Кингс Кениън" и прилича повече на арка. Когато огромната секвоя пада, блокирайки тесния път, дървото не е нарязано за огрев, а е превърнато в една от атракциите за туристите. Резултатът е малък тунел с ширина 5 метра и височина почти два и половина. В него два автомобила могат да се разминат без проблеми.

Тунелът на светулките, разположен на стара жп линия близо до австралийския град Хеленсбърг, отдавна не се използва. Липсата на преминаващи влакове е направил тъмния тунел отлично убежище за хиляди светулки.

Когато човек види вътре "звездното небе", образувано от сиянието на тези насекоми, чувството е доста трудно да се опише с думи.

Тунелът на любовта в Украйна е едно от онези места, които неизменно привличат всички любители на романтиката. Старите жп коловози минават през истински тунел, образуван от стволове и корони на дървета, извити по необичаен начин.

По пътя редовно минава влакът на завода "ОДЕК Украйна" - чест участник в снимки от Тунела на любовта. Именно той чупи растящите клони на дървета и поддържа тунела в това състояние. 

Четете повече за всички необичайни тунели в Automedia.investor.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК