Хакери искат $42 млн. откуп за тайните на звезди, заплашват и Тръмп

Сред засегнатите са Мадона, Марая Кери, Лейди Гага и много други

17.05.2020 | 09:13 Редактор: Наталия Тотева
Хакери искат $42 млн. откуп за тайните на звезди, заплашват и Тръмп

Искане на откуп за тайните на звезди от световна величина като Лейди Гага, Мадона, Марая Кери и др., отправиха хакери, проникнали в мрежата на адвоката на знаменитости, съобщи Фокс нюз.

Те настояват за 42 млн. долара, с което удвоиха поисканата по-рано сума. 

Кантората на адвокат Алън Грубман – най-известния в сферата на развлеченията в световен мащаб, чиято фирма представлява звезди, включително Лейди Гага, Мадона, Марая Кери, U2, Брус Спрингстийн, Приянка Чопра и Бет Мидлър, бе поразена от хакерска атака.

Хакерската група REvil e проникнала в сървъра на фирмата и откраднала 756 ГБ поверителни документи, договори и лични имейли. Пострадали са редица холивудски и музикални звезди.

Киберпрестъпниците са изтрили или шифровали резервните копия на фирмата, предаде БГНЕС. Единственият начин да бъдат декриптирани е като им се плати.

Източници на Fox News твърдят, че адвокатът отказва да преговаря.

В четвъртък хакерите повишиха залозите като публикуваха смразяващо ново съобщение, в което се казваше: "Откупът вече е [удвоен до] 42 000 000 долара... Следващият човек, за когото ще публикуваме, е Доналд Тръмп. Провеждат се избори и намерихме навреме тон мръсно бельо".

Снимка: Pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК