Как хората на изкуството се справят с кризата заради пандемията?

Коментар по темата от проф. Любомир Халачев

22.04.2020 | 21:35 Редактор: Ралица Братанова

Една от най-големите трудности за хората на изкуството е, че те творят, когато са заедно и изолацията им тежи. Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR режисьорът проф. Любомир Халачев.

"Актьорът не е актьор, когато си седи вкъщи. Той е такъв, когато се снимка, когато излиза на сцената. На тях ще им е трудно и се надявам, че ще съумяват да намерят сили да се занимават с нещо, което им е полезно. По-добре могат да преживеят писателите, защото сега могат да пишат", допълни още той.

Халачев коментира, че в България няма хора, които да са забогатели от изкуство и сега разчитат на приятели и колеги, както и на помощ от държавата.

"Не мисля, че хората на изкуството създават най-добрите си произведения, когато са в тежко положение. Човек трябва да има някакъв душевен комфорт, за да може да работи", посочи още режисьорът в "Денят ON AIR".

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК