Хари и Меган доставят храна на болни хора в Лос Анджелис

Двамата планират да създадат нестопанска организация в САЩ

18.04.2020 | 10:35 Редактор: Ивет Арабова
Хари и Меган доставят храна на болни хора в Лос Анджелис

Британският принц Хари и съпругата му Меган доставиха храна на болни хора в Лос Анджелис. Това е първата им обществена дейност, откакто се преместиха в Калифорния след въвеждането на извънредни рестриктивни мерки в САЩ. Двойката, която официално се оттегли като старши членове на британското кралско семейство, за първи път се яви доброволно в Project Angel Food миналата неделя, доставяйки храна до домовете.

“Те дойдоха за Страстната седмица и ни изненадаха в сряда”, каза мениджърът по комуникациите на фондацията Ан-Мари Уилямс. “Двамата доставиха храна на 20 наши клиенти и буквално ги разтърсиха”.

В изявление на нестопанската организация се казва, че двойката “тихо продължава да доставя храна, за да облекчи нашите преуморени шофьори, които са изправени пред увеличена натовареност от един месец”, предава БГНЕС.

Хари и Меган обявиха по-рано, че планират да създадат организация с нестопанска цел в САЩ, наречена "Арчиуел". Тя ще създава групи за емоционална подкрепа, мултимедийна образователна програма и благотворителен уебсайт.

Двамата заявиха пред в. "Дейли Телеграф”, че искат “да направят нещо смислено – нещо, което има значение”, но отказаха да огласят в подробности намеренията си заради пандемията от коронавирус и ще направят съобщение “когато настъпи подходящият момент”.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК