Детски щаб с кауза: Не пускайте възрастните навън, спасете лятото

Пет деца си поставят нелеката задача да вразумят родителите

16.04.2020 | 08:50 Редактор: Юлия Христова

Шестгодишни деца се обединиха в социална кампания – "Не пускайте възрастните навън, да спасим лятото". Идеята е на актьорското семейство Яна Титова и Алекс Алексиев, а в клипа участва дъщеря им Ая. 

Пет деца си поставят нелеката задача да вразумят възрастните и да спасят най-хубавото време в годината – така жадуваното лято на морето. За целта създават детски оперативен щаб. 

Малката Ая заедно със свои приятели измислят всевъзможни истории с единствената цел да не пускат мама и татко навън, за да спасят лятото.

Инициативата е провокирана от новия начин на живот, който се налага да води семейството на Алек и Яна в условията на извънредното положение.

"Провокирана от разговорите, които водим с Ая напоследък заради това, че може би нейното лято няма да е такова, каквото е свикнала да бъде и може би няма да има възможност да отиде на къмпинг с нейните приятели и това провокира в нея да направи нещо, в което хората да се вслушат", сподели Яна Титова.

Щабът на Ая и нейните приятели от къмпинга, заседават онлайн. А сбирките им са сериозни - защото какво е лято без море. "Много ми липсват приятелите и морето и се надявам коронавирусът скоро да свърши", каза малката Ая.

Алек и Яна спазват стриктно мерките за безопасност и са се изолирали в дома си. 

"Спазваме всички мерки от самото начало независимо дали сме били съгласни или не. Стоим вкъщи с децата. Излизаме само един от нас двамата пазарува", разказа Алек Алексиев. 

Вижте още в репортажа на Теодора Георгиева. 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
В детската градина ли ги учат на това ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
офф
преди 4 години
Какво ли не глупости ражда скуката. Айде да направят щаб за ограничаване на ромите. Сигнализирай за неуместен коментар