Как да пазаруваме безопасно по време на коронавирус?

Ето някои съвети от "Your Tango"

01.04.2020 | 10:54 Редактор: Ралица Братанова
Как да пазаруваме безопасно по време на коронавирус?

Заради пандемията от коронавирус, трябва да ограничим престоя си навън. Позволено е да излизаме само до магазини и аптеки, или ако имаме неотложна работа. Но ходенето до супермаркета също не е съвсем безопасно - там може да има голяма опашка, вътре да пазаруват доста хора, а и хранителните продукти, които купуваме може да са докосвани и от хора, които разнасят коронавируса. Ето някои съвети как да пазаруваме според "Your Tango".

Какво да носите в магазина?
 
Добре е като отидете да пазарувате да сте с ръкавици за еднократна употреба и да държите с тях покупките и торбичката, в която сте ги сложили. Коронавирусът може да се задържи върху картонени опаковки поне 24 часа и върху пластмаса - 72 часа. После почистете продуктите с мокри кърпички и измийте ръцете, дори да сте били с ръкавици.
 

Докато пазарувате...
 

Не докосвайте лицето, ушите, очите и устата, докато пазарувате в магазина и преди да сте си измили ръцете вкъщи. Може да носите и маска, предпазни очила, както и шал, с който да покриете очите. 
 
Кои части от магазина да избягвате?
 

Най-опасно е да стоите дълго време около местата, където има нарязани и приготвени салати. Все още няма доказателство, че коронавирусът се разнася чрез храната, но това не е и опровергано, казва д-р Ранд Макклайн. Избягвайте и пекарните в магазините, където има тестени закуски и сладкиши. Избягвайте топлите витрини и не купувайте неща като понички, багети и т.н.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Още съвети вижте в teenproblem.net.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК