Работа от вкъщи: Нови възможности за хакерите

Заради кризата с Ковид-19 компаниите са по-уязвими спрямо киберсигурността

21.03.2020 | 11:00 Редактор: Наталия Тотева
Работа от вкъщи: Нови възможности за хакерите

Заради пандемията от Ковид-19 много хора учат и работят от домовете си, както и използват данните на компаниите, към които са назначени. 

Според киберексперти това ще доведе до засилени хакерски атаки, предава Ройтерс, цитиран от Investor.bg

Правителствата в САЩ, Великобритания и в други страни по света издадоха предупреждения за опасностите от работата от вкъщи, а технологичните компании отчитат ръст на запитванията за подсигуряване на служителите, които са извън офисите.

Въпросните хакери си проправят път чрез съобщения, които крадат пароли, зад зловреден софтуер, поднесен в известия, свързани с коронавируса, предупреждения или приложения.

Представители на индустрията твърдят, че са открили хакери, които се представят за Американския център за контрол и превенция на заболяванията в опит да разбият имейли и да оставят потребители без биткойни.

Представители на израелската компания Check Point са открили потенциално подкрепени от държава хакери, които са използвали новини за коронавируса в опит да разбият монголска правителствена мрежа.

Американските власти предупредиха компаниите да обновяват своите Частни виртуални мрежи (VPN) и да следят за зловредни имейли.

Снимка: pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК