6 начина да засилим имунната си система

В сезона на вирусите е важно да приемаме много витамини

13.03.2020 | 15:26 Редактор: Ралица Братанова
6 начина да засилим имунната си система

В момента ни атакуват 2 вируса - коронавируса и грип тип Б. Много е важно да спазвате добра хигиена, да поемате силна храна, да не прекарвате много време на места, пълни с хора и да си почивате повече, за да се предпазите от тях, пише Teenproblem.net.

Ето някои важни неща, които да направите, за да засилите имунитета според "Prevention".

1. Не пийте прекалено много алкохол

Смята се, че спиртът унищожава коронавируса, но не е добре и да прекалявате с алкохола. "Прекаленият прием на алкохол потиска имунната функция", казва Джесика Кординг, диетолог.

2. Яжте плодове и зеленчуци

Това е нещо, което трябва да знаете от малки - залагайте основно на плодове и зеленчуци, за да имате силен имунитет. Най-добре е да ядете всякакви цветове плодове и зеленчуци. 

Те ви зареждат с антиоксиданти, които борят настинките. Много е важно да хапвате зелени зеленчуци, цитрусови плодове, сладки картофи, горски плодове и камби.

3. Поемайте витамин D

Витамин D играе важна роля за имунитета. Той помага на организма да произвежда антитела, които премахват болестите. Витаминът подсилва костите, полезен е за червата, мозъка, имунната система.

4. Спете достатъчно

Набавянето на достатъчно количество сън помага на организма да се възстанови от стреса, на който е подложен всеки ден - и физически, и ментален. Сънят помага на имунната система да функционира по-добре.

5. Мийте ръцете често

Това е най-важното правило, което да спазвате, за да предотвратите коронавируса. Измиването на ръцете с вода и сапун премахва бактериите и вирусите и така те няма да попаднат в очите, носа или устата. Трябва да миете ръцете с вода и сапун около 20 секунди.

6. Движете се

Да сте физически активни също е от ключово значение. Ако спортувате или поне ходите много, това ви предпазва от попадането на патогени в белите дробове или дихателните пътища. Така се произвеждат и повече антитела.

Снимка: Pixabaу

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК