Напрежението и страховете – затова Бил Клинтън започнал афера с Моника

Всички носим товари в живота си и понякога правим неща, което не трябва, посочи той

08.03.2020 | 18:35 Редактор: Юлия Христова
Напрежението и страховете – затова Бил Клинтън започнал афера с Моника

За да се справи с "напрежението“, "разочарованията“ и "страховете“ в живота – за това Бил Клинтън започнал аферата си с Моника Люински. Това сподели бившият президент на Америка в 4-часовия документален филм за съпругата му "Хилъри“.

Клинтън признава, че се е чувствал "ужасно“, че аферата е белязала целият живот на стажантката в Белия дом. Той обяснява, че връзката му с Люински била начин, да "подтисне тревогите си в продължение на години“, пише dnes.bg

"Всички носим товари в живота си и понякога правим неща, което не трябва. Това, което направих, беше ужасно“, казва видимо емоционалният Бил Клинтън в документалния филм. Самата Хилъри също коментира аферата, признавайки, че е била „съсипана“, но не съжалява за решението си да остане със съпруга си. Когато президента Клинтън сам и съобщил новината, тя му казала: "Това ще стане публично. Трябва да кажеш и на Челси.“

"Направих точно това и беше ужасно. Мразех се за това, че я наранявам“, казва Бил Клинтън. Запитан защо е поел такъв риск, той отговаря: „Никой не мисли за това, никой не си мисли, че е изложен на риск. Това не е причината хората да правят глупави неща. Никой не си казва „сега ще поема безотговорен риск, който е лош за семейството ми, лош за страната ми и лош за хората, които работят с мен. Не това се случва.“

"Всъщност се чувстваш така, сякаш си участвал в битка, която е трябвало да бъде 15 рунда, но е удължена на 30 и това е нещо, което ще разсее ума ти. Това се случва“, обяснява Клинтън.

След 2 десетилетия аферата обаче променя Бил Клинтън.

"Сега вече съм различен човек. Може би е защото остарявам, но се надявам да е провокирано и от това, че съм преминал през всичко“, казва бившият президент.

След като Клинтът признава за аферата си с Люински, семейството му напуска Белият дом, за да отиде в Мартас Винярд. Снимката как дъщеря му Челси стои между него и Хилъри, държейки ръцете им, докато вървят към хеликоптера, обикаля всички медии.

"Челси застана между нас и ни хвана за ръцете. Не се опитваше да направи нищо друго освен да ни задържи заедно. И когато го направи, аз си помислих: "Боже Господи, това е толкова невероятно, силно и мъдро“, казва Хилъри Клинтън в документалния филм.

"Тя запълваше празнотата между нас. Тази снимка струва милиони думи“, допълва Бил Клинтън.

Президентът е категоричен, че не е честно, че аферата е белязала живота на Люински по този начин.

"През годините я наблюдавах как се опитва да се върне обратно към нормалния си живот. Но, разбира се, всеки има различно определение за нормално“, казва Клинтън, признавайки, че ще е трудно за стажантката някога да излезе от сянката на скандала.

Въпреки всичко, съпругата му Хълъри решава да остане плътно до съпруга си.

"Някои ми казваха, че съм взела правилното решение, други – че греша, така че получих както утвърждение, така и критика за решението, което взех. Живеем в забавни времена. Мнението на обществото се мени толкова бързо от "колко благородно, че решава да остане със съпруга си“, до „толкова е неразбираемо да се опитва да запази този брак“, казва Хилъри.

А Клинтън заключава: "Толкова съм благодарен, че тя е решила, че има за какво да се задържи. Един Бог знае каква цена е платила за това.“

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК