Млада фотографка с интересна фотоизложба с привкус на джелато

Кая Христова ни пренася по улиците на Италия

05.03.2020 | 09:34 Редактор: Тодор Петров

Чрез най-новата си изложба фотографът Кая Христова ни пренася по улиците на Италия. Екип на Bulgaria ON AIR посети едно от най-новите места в столицата, където се прави занаятчийски сладолед. Именно там, на бул. "Тодор Александров" №17 на 6 март от 19 часа ще бъде открита изложбата на Кая Христова.

Фотографиите са от Милано и Бергамо, заснети са при поредното пътуване на Кая в началото на тази година.

"Проектът е на не повече от месец и половина. За мен Италия е една от най-вдъхновяващите държави, дава по-интересен облик на нещата", сподели младата фотографка.

Кая е била в много италиански градове и е категорична, че коронавирусът не би я спрял да пътува. А в списъка със следващите ѝ дестинации са Сицилия, Сан Джиминяно и Лече. Изложбата ѝ носи името "Улици", тъй като фотосите са насочени главно към тази част от градовете.

Гергана Заркова пък е основателят на най-новото място в София за италиански сладолед. 

"Всичко правим на място. Не ползваме никакви готови овкусители и боички. Всичко минава през ръцете ни и влагаме много страст и любов", каза тя и призна, че след дълга и успешна корпоративна кариера е имала нужда да се отдаде на страстта си. 

"Има много видове сладолед по света, но за мен италианското джелато е истината. Отидох при майсторите, за да се уча от тях. В Болоня изкарах няколко професионални курса", сподели още Заркова.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК