Кърк Дъглас е дарил милиони от състоянието си за благотворителност

Холивудската легенда е имал огромно богатство от 61 милиона паунда

24.02.2020 | 16:26 Редактор: Юлия Христова
Кърк Дъглас е дарил милиони от състоянието си за благотворителност

Холивудската легенда Кърк Дъглас – който почина на 5 февруари е имал огромно богатство от 61 милиона паунда, съобщи "Контактмюзик".

Актьорът, който издъхна на 103-годишна възраст, е дарил по-голямата част от парите си – 50 милиона долара, на своята фондация "Дъглас", която има за цел "да помага на онези, които иначе не могат да си помогнат сами".

Сред бенефициентите са Синайския храм на Уестууд, който е дом на детския център "Кърк и Ан Дъглас", както и театърът на "Кърк Сити", който се използва като място за изпълнения на живо, предава БГНЕС.

За кончината му, съобщи неговия син - актьорът Майкъл Дъглас. Той публикува емоционално изявление от името на цялото семейство.

В него се казва: "За мен и братята ми Джоел и Питър той беше просто татко, за Катрин – прекрасен свекър, за внуците и правнука – техния любящ дядо, а за съпругата му Ан – прекрасен съпруг. Животът на Кърк беше добре изживян и той оставя като наследство не само филмите си, които ще останат за бъдещите поколения, но и историята си на прочут филантроп, който работи за подпомагане на обществеността и мир на планетата.

Нека завърша с думите, които му казах на последния му рожден ден и които винаги ще останат верни – "Татко – толкова те обичам и се гордея, че съм твой син".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК