С по 1000 калории на ден Адел свалила 44 килограма за година

Специалисти: Драстичното отслабване може да се окаже много опасно

16.02.2020 | 14:33 Редактор: Ивет Арабова

Минус 44 килограма, стотици колажи и коментари. Теглото на певицата Адел се превърна във водеща тема на светските медии. 

"Момиче, и аз започвам да приемам по 1000 калории на ден", "Искам да имам твоята решителност". Това са само част от коментарите на млади жени, които следват певицата Адел в Instagram.

Коренната ѝ промяна вдъхновява мнозина, но специалистите са категорични - драстичното сваляне на килограми може да се окаже много опасно, особено за хора с хронични здравословни проблеми.  

"Диетите могат да доведат до последствия, до анорексия и булимия", обясни пред репортер на Bulgaria ON AIR нутриционистът Яна Данаилова.

Според таблоидите певицата е свалила голяма част от 44-те килограма със спазването на хранителен режим и по-точно Сиртуин диета. С помощта на експерти по храненето певицата е променила навиците и е включила в менюто си разнообразни храни с ниско калорийно съдържание, богати на протеини, плодове и зелени сокове. 

За никого не е тайна, че Адел никога не е била фен на тренировките, но и това коренно се е променило. Малко след развода със съпруга ѝ, с когото бяха женени седем години, тя публикува снимка в социалните мрежи, а текстът под нея гласеше - "Преди плачех, а сега се потя".

"Тренировките трябва не трябва да са интензивни, а постоянни", каза фитнес инструкторът Цвета Капитанова.

Експертите са единодушни - новата визия на Адел не трябва да заблуждава феновете ѝ. Тя е постигната под постоянното наблюдение на лични треньори и професионалисти в областта на здравословното хранене. Затова се препоръчва на всеки, който е решил да поеме по пътя на промяната, да го направи разумно и с помощта на специалисти.

Вижте повече в репортажа на Боряна Благоева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК