България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Все повече естетични корекции. Трендът е запазване на естествената красота

Човек трябва да се грижи отрано за кожата си, посочи дерматологът д-р Самер Шокър

13.02.2020 | 08:20 Редактор: Юлия Христова

Само за няколко години броят на различните естетични процедури се е увеличил с 200%. За щастие, неестествено уголемените устни отстъпват на усмивка, подобрена едва доловимо. Тенденциите диктуват и световните знаменитости, които на последните "Оскари" отново доказаха, че на тях годините не се отразяват на визията. 

"Трендът е да задържим естествената красота, да търсим хармонията. Подходът е индивидуален при всеки един, гледаме визията на всеки пациент и да задържим индивидуалността. Има пропорции, горната устна трябва да е една трета, долната двете трети", посочи за "България сутрин" дерматологът д-р Самер Шокър.

Носът пък трябвало да отива на лицето и да е хармонизиран. По думите му поддържането на красотата става с минимални процедури. Човек винаги трябвало да се грижи отрано за кожата си, най-вече била важна защитата срещу слънцето. 

"Методи могат да се прилагат и при косопад. Изключително много пациенти в последните години ходят при непрофесионалисти, гледаме бързо да реагираме при такива ситуации. Може да се спре и потенето под мишниците, което е мит, че ще се засили на друго място по тялото. Некачественото поставяне на татуировки може да доведе до заболявания, а някои вече искат да ги премахнат, което е бавно и болезнено", посочи още д-р Шокър за Bulgaria ON AIR.  

Ниската цена, подчерта дерматологът, при някои процедури може да отведе в крайна сметка пациентите в лекарския кабинет. Все повече мъже у нас търсели лекари-дерматолози, за да се погрижат за себе си. При мъжете с косопад била важна консултацията навреме, за да се намери правилното лечение. 

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК