fallback

Проучване: Годежният пръстен да не струва повече от 2 месечни заплати!

Предложението за брак трябва да бъде направено с пръстен с диамант, показва проучване на Amodoria

30.12.2019 | 22:50 Автор: Ралица Братанова

Разумната цена за годежен пръстен не трябва да надминава две месечни заплати, смятат 75% от българите. Това показва акнета в социалните медии, организирана от Amodoria - международна верига бутици за бижута и търговия със скъпоценни камъни, пише Investor.bg

Допитването, в което участват над 1500 души, е проведено в навечерието на коледните и новогодишни празници , когато е най-популярният период за предложения за брак в световен мащаб. 

Според статистиката в 40% от случаите заветният въпрос се задава именно на Коледа, Бъдни вечер или в новогодишната нощ, като общият резултат измества в класацията дори най-романтичния ден – Свети Валентин.

Минимална цена за годежен пръстен от две месечни заплати е изискване, възприето в САЩ през миналия век, което символизира готовността на мъжа да поеме отговорност за издръжката на бъдещото семейство. Според анкетата в България няма твърдо установена практика в тази насока.

Макар и непредставително, проучването показа, че за повечето българи цената на пръстена не е решаваща, а от значение са жестът и любовта, които стоят зад него, според Рабия Мула, посланик на Международната асоциация на индустрията за скъпоценни камъни (ICA) и представител на Amodoria за България.

В същото време обаче 87% процента от участниците в анкетата са категорични, че пръстенът е важен и държат на него, добавя още тя.

Допитването показва още, че според половината от българите годежният пръстен трябва да е с диамант. Това е и най-популярният скъпоценен камък за предложения в световен мащаб.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback