Книжна лавина в НДК: Започва Панаирът на книгата

Форумът ще продължи до неделя от 10 до 20 ч.

10.12.2019 | 12:05 Редактор: Стефанка Митева

47-ят панаир на книгата се открива днес в НДК. Форумът ще продължи до неделя, а публиката може да очаква десетки съпътстващи литературни събития.

Това е най-мащабният книжен форум в България. 

Културната програма на четвъртия етаж включва над 70 литературни събития - срещи с български и чужди автори, преводачи и издатели, както и премиери на най-новите книжни заглавия у нас. Щандовете на издателите ще работят от 10 до 20 ч.

Тази година специално внимание е отделено на най-малките. Днес те имаха възможност да се срещна с авторката на книгата Детска академия за добри обноски – Невена Басарова. 

"Постарала съм се да обхвана, колкото може по-голям диапазон от теми, които са важни за това децата да се чувстват добре със себе си, с другите деца и с възрастните", сподели Басарова.

За най-малките читатели ще има и викторини с награди. Освен традиционните щандове отрупани с книги от различни жанрове и за всякакви възрасти ще има и богата културна програма. Най-запалените читатели бяха сред първите, които посетиха най-голямото книжно изложение в страната. 

Премиери на най-новите книжни загалвия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори, преводачи и издатели, литературен фестивал с над 100 гости, всичко това очаква столичани и гостите на София в НДК до неделя.

Вижте повече в репортажа на Боряна Благоева!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК