България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Споделено от кухнята: Тайната на вкусния шаран е маринатата

И още няколко съвета от главния готвач шеф Жоро Иванов

06.12.2019 | 10:28 Редактор: Стефанка Митева

Едно от най-традиционните ястия за Никулден е пълненият шаран. За много домакини обаче приготвянето му се оказва изпитание. Главният готвач шеф Жоро Иванов дава няколко съвета как може да се приготви бързо и лесно рибата. 

"Има няколко стъпки. Най-важното е шаранът да е пресен. След това да бъде маринован добре", коментира той пред репортер на Bulgaria ON AIR. 

Главният готвач препоръча използването на зелев сок за мариноване на рибата, защото той променя вкуса на месото и го прави много вкусно. И добави, че могат да се използват зеленчуци като целина, лук, моркови и чесън, а празът давал богат аромат на ястието.

Домакините могат да приготвят и други видове риба, а не само да се ограничават до традиционния шаран. 

"Ние сме подготвили и филе от треска и черноморски сафрид. Обичам наситения вкус на по-малките риби", сподели главният готвач за зрителите на "България сутрин". 

"Изключително важно е рибата да бъде добре овкусена", подчерта Иванов и допълни, че хората се страхуват да експериментират с подправки. 

А едни от най-честите грешки при приготвянето на рибата е готвенето на висока температура и прекаленото изсушаване на месото. 

Вижте повече във видеото!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев(Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК