В Русия издигат 95-метрова църква за 75-та годишнина от края на ВСВ

Поставиха първия малък двутонен кръст на един от куполите

30.11.2019 | 11:19 Редактор: Василена Василева
В Русия издигат 95-метрова църква за 75-та годишнина от края на ВСВ

Русия строи 95 метров храм за 75-та годишнина от края на Втората световна война. Църквата ще бъде наречена Главен храм на руските въоръженни сили "Възкресение Христово". Планира се строежът й да бъде завършен през 2020 година, пише Dnes.bg

Първият от шестте кръста бе положен върху един от куполите на храма. Големината на малките кръстове ще бъде цели два тона, а тази на главния 3,5 тона. Сложната операция по издигането на толкова голяма височина на рязпятието бе следена от специалисти от военно-строителния комплекс на министерството на отбраната.

Главният храм на руските въоръженни сили ще изобилства от символи, свързани с трагичните събития от Втората световна война. Архитектите на църквата са решили да направят зданието доста модерно, откривайки голяма част от покривните му части (сводовете) за естествена светлина. За тази цел храмът ще изобилства от стъкла.

От руското военно министерство напомнят, че този храм има за цел да съхранява паметта на падналите във войните руски воини, символизиращ духовността на руското воинство, повдигащо меч само за защита на Отечеството си.

Снимка: hram.mil.ru

Красивият храм може да видите тук