Нередовно хранене? Само вредите на здравето си!

Кожата ви може да влоши състоянието си

23.11.2019 | 10:30 Редактор: Василена Василева
Нередовно хранене? Само вредите на здравето си!

Нашите тела действат на принципа на автомобилните двигатели – ако не им бъде доставено гориво, спират да работят по нормалния начин. Пропускането на хранения през деня, особено ако това е постоянна тенденция във времето, може да доведе до различни здравословни проблеми.

До какво може да доведе непостоянният хранителен режим и пропускането на едно или повече хранения?

Нездравословно отслабване

Един от най-честите мотиви за пропускане на хранене е отслабването. Когато отчаяно искате да отслабнете, но не можете да спазвате конкретен режим на хранене, започвате да прескачате едно или две хранения, за да намалите общия прием на калории за деня. Това може да доведе до временен ефект и да намали теглото ви, но определено не е здравословно и се отразява зле на всички функции в тялото. Обмяната на веществата е много сложен механизъм, за който са необходими всички хранителни вещества в природата. Те трябва да постъпват в организма на малки порции и начесто, така че тялото да не изпада в състояние на дефицит, който да затруднява или блокира определени процеси.

Нездравословно напълняване

Всеки човек има индивидуални особености в метаболизма. Поради тази причина гладуването и пропускането на хранения се отразява по различен начин. При някои хора се наблюдава напълняване въпреки намаляването на броя хранения, защото тялото изпада в режим на изчакване. Когато в него постъпи някаква храна, то автоматично я складира под формата на мазнини, за да се справи със следващия момент на гладуване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК