Народният театър разкрива тайните си в Нощта на театрите

Това е седмо издание на инициативата в 18 български града

16.11.2019 | 19:00 Редактор: Ивет Арабова

Всички почитатели на Мелпомена тази вечер имат възможност да се включат в Нощта на театрите. Инициативата се провежда за седма поредна година в 18 български града.

Повече от 70 души се включиха само за последната обиколка из тайните кътчета на една от най-красивите сгради у нас. Заради огромния интерес последната група, която се разходи в Народния театър, беше разделена на три, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Посетителите видяха гримьорните, сцените отвътре, гардероба, реквизита, чуха малко известни факти и истории от всекидневието в театъра. Имаха късмета да се докоснат и до някои от актьорите, които им разказаха от първо лице за някои свои преживявания. 0014 СНХ: Стоян Алексиев – актьор в Народен театър „Иван Вазов“ 02:42:01 "Ние актьорите никога не чакаме, когато сме в действие, а ние сме в действие във всеки миг, когато започне представлението", каза актьорът Стоян Алексиев.

В обиколките "Зад завесата" се включиха актьорите Дарин и Деян Ангелови, Гергана Змийчарова, Илиана Коджабашева и Биляна Петринска. 

Репортаж на Боряна Благоева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК