България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кои са вдъхновяващите истории в "Хората, които променят България"?

Водещата на Новините ON AIR Петя Кертикова е един от героите в книгата на Даниел Пенев

31.10.2019 | 09:55 Редактор: Ивет Арабова

Утре излиза книгата с вдъхновяващи примери на Даниел Пенев - "Хората, които променят България". Една от историите в нея е посветена на автора на рубриката "Завърналите се с Петя Кертикова", която е и водещ на Новините ON AIR по Bulgaria ON AIR.

"В България има деструктивно виждане, че се случват само негативни неща. Затова имах желание да покажа позитивните примери. Исках всеки от героите ми да е успял в своята област и да е социално ангажиран. Петя я познавам от миналата година и реших, че имаме обща кауза", сподели в студиото на "България сутрин" авторът на книгата Даниел Пенев.

Заглавието на частта, посветена на Петя Кертикова в книгата, е "Тук съм, за да остана".

"Когато Дани се свърза с мен, ми стана радостно, защото историята ми ще достигне до повече хора. Исках да обърна внимание не само на завръщащите се хора в България, на което е посветена и рубриката ми, но и на фактa, че може да се комбинират спортът и ученето. Заминах за САЩ на пълна спортна стипендия, за да уча и тренирам", разказа Петя Кертикова в ефира на Bulgaria ON AIR.

30 са историите в книгата, което е препратка към 30-те години от началото на Прехода в България.

"Енчо Керязов, Краси Георгиев също са сред героите в книгата ми. Общата нишка между тези хора е, че всички са много щедри и даряват времето си за каузите си", обясни Даниел Пенев.

Петя Кертикова обясни, че оставането в България е много важно и разковничето за успеха на обществото е да се борим заедно за промяната. 

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК