Бургери за вегани нахлуват на пазара в Европа

Пазарът на месни алтернативи се оценява на 14 млрд. долара

29.10.2019 | 17:06 Редактор: Юлия Христова
Бургери за вегани нахлуват на пазара в Европа

Burger King ще започне продажбата на две веган предложения в Европа според Хосе Чил, главен изпълнителен директор на компанията-майка Restaurant Brands International.

Веригата  за бързо хранене продължава да разпространява своите алтернативни заместители на месо в целия свят. Двата нови бургера на растителна основа, наречени Rebel Whopper и Rebel Chicken King, пристигат в Швеция през лятото. Burgеr King се подготвя да съобщи подробностите за въвеждането им в продажба в цяла Европа, казва Сил в интервю в понеделник, цитирано от Bloomberg. 

Нахлуването в Европа е следващата стъпка на Burger King след пускането на Impossible Whopper в САЩ - безмесна версия на известния сандвич на веригата с плънка от Impossible Foods Inc. Той е наличен в повече от 7000 локации на Burger King в САЩ, пише Investor.bg.

Impossible Foods обаче няма да бъдат включени в производството на растителни заместители на месо за европейския пазар според Restaurant Brands.

Бързото популяризиране на безмесните алтернативи на месото накара веригите от ресторанти за бързо хранене да търсят нови предложения за менютата си.

В световен мащаб пазарът на месни алтернативи в момента се оценява на 14 млрд. долара според Barclays, цитирани от Bloomberg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК