Джоли говори смело за рака на гърдата и последствията

В емоционално есе актрисата споделя какво е изживяла

28.10.2019 | 22:30 Редактор: Виктория Гетова
Джоли говори смело за рака на гърдата и последствията

Анджелина Джоли е една от най-обожаваните актриси в Холивуд. Превъплъщавала се е в какви ли не роли, а играта ѝ почти винаги е безупречна. 

В истинския живот Джоли трябва да се справя с коварната болест рак на гърдата, заради която се подлага и на двойна мастектомия, пише Tialoto.bg.

Джоли се решава на интервенцията, тъй като става свидетел как майка ѝ и баба ѝ си отиват от този свят точно заради болестта. 

В емоционално есе, написано за списание „Time“, актрисата споделя какво точно е преживяла в тези тежки моменти и насърчава младите момичета да посещават профилактични прегледи.

Освен това Джоли се подлага и на операция, с която да премахне и яйчниците си и фалопиевите тръби. Тя споделя, че жените имат около 13% шанс от развиване на рак на гърдата. 

Звездата има шест деца на възраст между 11 и 18 години. Точно заради тях се подлага на всичките тези интервенции. 

"Направих избор, който ще ми помогне да съм жива, за да видя как децата ми ще пораснат и да се запозная с внуците си“, пише актрисата за своята двойна мастектомия. 

Тя споделя, че не се притеснява от белезите, които са ѝ останали след операциите. 

"Смятам, че те ни напомнят през какво сме преминали. Част са от това, което ни прави уникални“, пише в своето есе актрисата. 

Все пак обаче, тя признава, че ѝ е било най-трудно да се справи с психическата болка, която е изпитвала през този период.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК