За борбата срещу множествената склероза: Дж. К. Роулинг дарява 15 млн. на клиника

Авторката помага на множество организации и каузи

14.09.2019 | 10:34 Редактор: Ваня Кузманова
За борбата срещу множествената склероза: Дж. К. Роулинг дарява 15 млн. на клиника

Името на Дж. К. Роулинг е известно не само в литературните среди. Авторката набра популярност през 90-те години на миналия век, когато издаде първата си книга за Хари Потър. 

Седемте книги са преведени на повече от 100 езика, а след тях дойдоха 8 филма, и още три романа. 

Благодарение на славата си, Роулинг има възможност да помага на множество организации и каузи, както и да насочва вниманието на публиката към тях. През 2010 година, авторката дари 10 млн. паунда, за да бъде създадена клиника за регенеративна неврология в университета в Единбург.

Преди няколко години в социалните мрежи беше подета инициатива за събиране на средства в борбата срещу АЛС като много звезди и обикновени хора се включиха.

Предизвикателството беше да изсипете кофа с ледено студена вода върху себе си, след което да номинирате ваши приятели и да дарите някаква сума. 

Сега Роулинг реши да дари още средства за клиниката в Единбург. Става въпрос за сума от 15 млн. паунда, която ще отиде за подкрепа на повече изследвания на пациенти и в опит да се намери лечение за борбата срещу множествената склероза.

Дж. К. Роулинг има специална връзка с Единбург, тъй като историята за Хари Потър е писана точно там. Романите донесоха на авторката повече от 750 млн. паунда, а много от тях тя инвестира в благотворителни каузи. 

Повече по темата четете в Tialoto.bg 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК