Плаващ автомобил: Toyota създаде модела Amphicruiser (Видео)

Водоструйни двигатели го задвижват във водата

12.09.2019 | 23:45 Редактор: Ваня Кузманова

Човек може да срещне какво ли не по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Например прочут всъдеход, който е превърнат в "амфибия". 

Става дума за универсално превозно средство, което измислилите го холандци от компания De Jong Holland са кръстили Amphicruiser. 

Всъдеходът превъзхожда всички останали свои събратя по способност да плава. Освен това, за разлика от много други амфибии, той се движи във водата благодарение на водоструйни двигатели с обща мощност от около 100 к.с. 

Amphicruiser е създаден на базата на Land Cruiser, а шасито е избрано заради неговата надеждност и лесна поддръжка: холандците твърдят, че творението им може да се обслужва и ремонтира по целия свят. 

Всъдеходът е оборудван със система за задвижване на всички колела, ръчна скоростна кутия, резервоар за гориво с обем 120 литра, електрически помпи за изпомпване на вода, 16-цолови джанти, климатик и две въздушни възглавници, и като цяло изглежда много уверено. Каросерията на Amphicruiser е изработена от алуминий, който издържа на морската вода, покривът е пластмасов, а интериорът - кожен. 

Повече четете в Automedia.bg 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК