Британско издание класира България на 13 място сред най-добрите винени дестинации

Страната ни изпреварва Гърция и Австралия

24.08.2019 | 12:15 Редактор: Ралица Братанова
Британско издание класира България на 13 място сред най-добрите винени дестинации

България е класирана на 13 място сред най-добрите в света туристически дестинации за любителите на виното, изпреварвайки Гърция и Австралия.

Британският сайт за пътувания lastminute.com е класирал 30 страни - производители на вино, според различни критерии, пише Dnes.bg

Част от тях са дали има лозя, отворени за посещения и организират ли се дегустации, какви международни награди имат местните вина, средните разходи за пътуване до съответната страна (с отправна точка Лондон) и средните разходи за хотел и храна в нея, както и каква е средната температура на въздуха.

Класацията води Италия с 33 лозови масива, които приемат туристи. Втора е Франция, а на трето място - Испания. Южна Африка е на четвърто място и е най-добре представилият се неевропейски винопроизводител.

Позицията на България в класацията се определя от 20 лозови масива, приемащи туристи и 43 възможности за дегустация, както и 406 награди, съчетани със сравнително ниските разходи за транспорт и изхранване.

България изпреварва своите преки конкуренти в летния туризъм - Гърция (14), Румъния (20), Турция (22). Сърбия, Хърватия и Унгария обаче са преди нас.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК