България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Привличаме чуждестранни туристи с нови винени турове

Платформата WineTrips ще развива България като винена дестинация

21.08.2019 | 09:45 Редактор: Тодор Петров

У нас започват винени турове в партньорство с Гърция и Италия. Ще бъде изготвена и нова винена карта, а регистрацията ще се извършва безплатно в интернет. Очаква се след старта на проекта родните производители да спестят 30-40% от разходите за реклама и диструбуция.

"В цял свят има винени карти и винени дестинации. България е винена държава. Идеята да имаме винени пътешествия винаги съществува в мисленето на нашите туристи. Освен с кисело мляко и розово масло, ние сме известни и с българското вино. С годините то става все по-качествено, имаме много семейни изби", сподели мениджърът на проекта WineTrips Екатерина Христова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че досега у нас не е имало добре разработени винени дестинации и с платформата WineTrips се опитват "да запълнят тази дупка". 

"Всеки един турист може да направи собствен тур. Платформата представя винените дестинации в България", отбеляза  Екатерина Христова.

Павлин Иванов, който е винен експерт и основател на винен тур в София, подчерта огромения интерес към инициативата.

"България за туристите е изненадващо добър производител на вина. Туровете създават интерес към всичко останало, което е българско", коментира той в ефира на "България сутрин".

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК