7-годишната Стела вече е издала първата си книга, но планува и още

Момиченцето е и автор на илюстрациите на "Животът на едно необикновено прасенце"

20.06.2019 | 10:06 Редактор: Ивайло Николов
7-годишната Стела вече е издала първата си книга, но планува и още

"Животът на едно необикновено прасенце" е заглавието на първата книжка на дъщерята на певицата Светла Иванова - Стела.

7-годишното момиченце е автор, както не само на текста, но и на илюстрациите в изданието, което представи за първи път преди дни.

Малката авторка, която през есента ще стъпи за първи път в класната стая, сподели в студиото на "България сутрин", че много обича прасенца и затова именно това животно е герой в нейното произведение. 

"Тя ми диктуваше, защото мисълта ѝ тече по-бързо от колкото тя може да пише, аз самата се изненадах, че майката на прасенцето е инструктор по йога, която учи своите деца как да дишат без да грухтят, как да спят без възглавници", пък разказа пред Bulgaria ON AIR майката на авторката Светла Иванова.

"Животът на едно необикновено прасенце" е книжка от 24 страници, а Светла Иванова разказа, че дъщеря ѝ е била развълнувана от процеса по писане. Стела обича животните и затова дори средствата от приходите от книгата ѝ ще отидат за приюти за животни.

Малката Стела пък каза, че планува да пише и следваща книга, въпреки че през есента ѝ предстои да стане ученичка. Следващият ѝ герой пък по всяка вероятност ще бъде овца.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК