Uber пуска летящи таксита в Мелбърн от 2023 година

Услугата може да бъде тествана още в Далас и Лос Анджелис

12.06.2019 | 15:27 Редактор: Бойко Димитров
Uber пуска летящи таксита в Мелбърн от 2023 година

Aмериканската компания за споделени пътувания Uber ще стартира своята дългоочаквана услуга за летящи таксита наречена Uber Air през 2023 г. в Мелбърн. Австралийският град ще бъде първият, в който ще бъдат проведени тестове на компанията. Това съобщи investor.bg.

Архитектите дори представиха първите скици на проекта за паркиране, наречен Skyports.

"Австралийското правителство възприе ориентиран към бъдещето подход към споделеното пътуване и бъдещите транспортни технологии. Това, в съчетание с уникалните демографски и геопространствени фактори на Мелбърн и културата на иновациите и технологиите, превръща града в идеалния център за стартирането на Uber Air. Искаме скоро да видим и други австралийски градове да се присъединяват към инициативата", каза австралийският регионален директор на Uber Сюзън Андерсън.

В допълнение към Мелбърн Uber планира да пусне своето предложение и в Далас и Лос Анджелис. Компанията има за цел да ускори развитието на нова индустрия за електрически въздушни таксита по заявка, които клиентите биха могли да поръчат чрез смартфон, по подобие на начина, по който популяризира алтернативите на наземните таксита, когато за първи път стартира услугата си през 2011 година.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК