Кой е най-практичният цвят при избора на автомобил?

Експерти: Сивото е устойчиво на зацапване и лесно може да се възстанови

04.04.2019 | 22:58 Редактор: Тодор Петров
Кой е най-практичният цвят при избора на автомобил?

Един от основните критерии при покупката на автомобил е цветът. Експерти от германски производител на бои, както и специалисти от Audi, посочиха на какво трябва да се обърне внимание при взимане на това важно решение.

Един от основните аспекти е бързото възстановяване на покритие след катастрофа или друго механично увреждане. Най-уязвими са автомобилите, покрити с боя металик. Практиката показва, че поправката отнема доста време най-вече заради търсенето на същата боя.

Ако за купувача има сериозно значение външната чистота на машината, то най-добре е той да се насочи къв сив или сребрист цвят. При тях натрупаната мръсотия си личи много по-малко, пише Automedia.bg.

Върху избора на цвят на автомобила влияние оказва и характерът на купувача. Психолозите са на мнение, че всяка окраска показва определени черти. Например, бялото означава стремеж към хармония и акуратност, докато черното е свидетелство за по-агресивен характер.

Експертите са на мнение, че най-практичен е сивият цвят, тъй като е устойчив на зацапване и лесно може да се възстанови. Освен това, той показва, че купувачът е уравновесен и разсъдлив човек.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК