Хаос, несигурност... Очаква се младите да се вдигнат на бунт срещу социалните мрежи

Съвременните средства за комуникация ни правят нещастни, смята писателят Андрю Кийн

21.03.2019 | 14:52 Редактор: Василена Василева
Хаос, несигурност... Очаква се младите да се вдигнат на бунт срещу социалните мрежи

Младите хора ще се вдигнат на радикален бунт срещу социалните мрежи, защото те създават хаос и несигурност, прогнозира американско-британският предприемач и писател Андрю Кийн.

Тъй като искат сигурност, те ще започнат, по думите му, да бленуват за лидери като Дьо Гол, Чърчил, може би дори като Путин и Ердоган.

"Виждаме възхода на нов тип харизматичен авторитарен лидер - в Унгария, в Русия, в Съединените щати. Мисля, че новата мода е харизматичният авторитаризъм, но не казвам, че приветствам това явление", заяви той.

Кийн, който е отявлен критик на уеб 2.0 - уебсайтове и интернет платформи, чието съдържание се създава от потребителите - говори вчера на Международния правителствен комуникационен форум в Шарджа в Обединените арабски емирства.

"Смятам, че социалните мрежи създадоха до известна степен хаос и несигурност, което прави повечето от нас нещастни", каза той.

"Политиците могат да използват социални мрежи много непочтено", добави Кийн и даде за пример Доналд Тръмп, който по думите му "лъже и му се разминава".

Кийн влезе в остър идеологически сблъсък с Роджър Фиск, медийния стратег на бившия американски президент Барак Обама, който изтъкна, че честността е единственият път към успешни кампании във Facebook, Twitter и пр.

"Имаме американски президент, който използва социалните мрежи агресивно и брилянтно", каза Кийн и прогнозира, че може и да не е много популярен, но ще бъде преизбран през 2020 г.

Днес започва вторият и последен ден на форума в емирството, на който експерти обсъждат различни стратегии на правителствата в сферата на медиите и масовата комуникация.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.