Автобус блъсна велосипедист: Инцидент или умишлена катастрофа?

Случката се разиграва на столичния бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"

21.03.2019 | 09:20 Редактор: Василена Василева
Автобус блъсна велосипедист: Инцидент или умишлена катастрофа?

Велосипедист пострада сериозно при инцидент с автобус в центъра на София. Случката се разиграва на оживен булевард посред бял ден. Каралият колелото Емил Петров твърди, че шофьорът от градския транспорт умишлено го е блъснал.

В резултат на катастрофата велосипедистът е приет в "Пирогов" с множество травми. 

Пред Bulgaria ON AIR пострадалият разказа, че движейки се в близост до бордюра на столичния бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в отсечката около ул. "Милин камък", го застига автобус от линия 304. Въпреки че пътят е бил празен, шофьорът го изпреварил и го засякъл. Колоездачът от своя страна свил рязко вдясно, за да не се удари в него. И паднал.

"Инцидентът не е случаен. Шофьорът от градския транспорт умишлено ме блъсна. Автобусът буквално ме притисна и аз паднах и си ударих главата в бордюра на тротоара. При удара каската ми се счупи", обясни Емил Петров.

Веднага след падането той отива в "Пирогов". Мъжът има разцепена вежда, наранени око, нос и уста, както и множество охлузвания по тялото.

Според директора на гараж "Малашевци" Кирил Георгиев обаче официалната версия за инцидента е съвсем различна. Велосипедистът се е движел в бус лентата, ударил се е в кофа за боклук, вследствие на което е изгубил управление над велосипеда и се блъснал в преминаващия автобус.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ivan Ivan
преди 5 години
Не автобусът е блъснал велосипедист, а точно обратното - заглавието е НЕВЯРНО И КЛЕВЕТА. Има велоалея по този булевард и този нагъл велосипедист няма никакво място в бус лентата. Чак показвал среден пръст! КАТ да да го накаже с акт. Не спазва правилата и закона за движение по пътищата и има претенции - защо кара в бус лентата, защо той удря автобуса и го спира, защо гражданите в автобуса не могат да завършат пътуването си. И защо журналистите толерират нарушител?!! Сигнализирай за неуместен коментар