"Завърналите се": Любовта я отвежда в Кейптаун, любовта я връща в България

Историята на Теодора Алексиева в "Завърналите се с Петя Кертикова"

14.02.2019 | 10:15 Редактор: Тодор Петров

На празника на влюбените - Свети Валентин, в "Завърналите се с Петя Кертикова" ви разказваме една история за любовта и силата ѝ да разделя и събира. Именно любовта отвежда маркетинг специалиста и брокер на недвижими имоти Теодора Алексиева в Кейптаун, а след това я връща у нас. 

"1997 г. беше годината на страшната инфлация, много неща се случваха. Заминах, защото тогава започнаха интернетните запознанства. Така се запознах с един мъж от Кейпаун, който ме покани с двупосочен билет. На 14 февруари 1997 г. се приземих в Кейптаун", започна разказа си Теодора Алексиева.

Така любовта я отвежда в непознатия и екзотичен Кейптаун. В началото животът ѝ там е бил истински рай - щастлива любов, покупка на ново жилище, хубава сватба и множество красиви моменти. Теодора обаче започва да усеща липсат на професионална реализация. Така българката започва от няколко стъпала под нулата. 

Справя се с новия език и работата, но тогава я връхлита истинска трагедия. Мъжът ѝ загива при автомобилна катастрофа. Всичко в живота ѝ се срива, съкращават я, но тя намира сили да продължи.

За обратите и уроците в живота, за намесата на народната певица Гуна Иванова в съдбата на Теодора, за 20-те години при "хората на дъгата" и за дългия път към дома - гледайте видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК