Ясни са номинираните и фаворитите за наградите "Оскар"

Ще грабне ли статуетка Лейди Гага за ролята си в "Роди се звезда"?

22.01.2019 | 22:02 Редактор: Тодор Петров
Ясни са номинираните и фаворитите за наградите

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за "Оскар" на церемония в Лос Анджелис. Най-добрите в киното влизат в битка за престижната статуетка. Наградата се присъжда в 24 категории.

Битката за най-добър филм със сигурност ще бъде изключително оспорвана. Лентите "Фаворитката" и "Рома" получиха най-много номинации в различни категории. Филмът "Зелената книга", в който една от второстепенните роли се изпълнява от българския актьор Димитър Маринов, също е сред фаворитите. 

Не можем да пропуснем и номинацията на хитовата продукция "Роди се звезда", която обра овациите на публиката. Тя обаче ще трябва да се пребори с безспорния си конкурент "Бохемска рапсодия", посветен на групата "Куин".

В категорията за най-добра актриса отново няма изненади. Големият въпрос е дали дебютът на Лейди Гага в "Роди се звезда" ще успее да пребори изпълнението на Глен Клоуз, което вече беше отличено със "Златен глобус"

Eмблематичното изпълнение на Рами Малек в "Бохемска рапсодия" ще се конкурира с поредното превъплъщение на Крисчън Бейл. И двамата актьори получиха отличия на наградите "Златен глобус". 

Още за "Оскарите" вижте в репортажа на Теодора Георгиева.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК