Уволниха балетист от Парижката опера заради обидни коментари в социалните мрежи

29-годишният украинец Сергей Полунин шокира хората със сексистки коментар за хомосексуалистите

17.01.2019 | 22:30 Редактор: Велислав Филипов
Уволниха балетист от Парижката опера заради обидни коментари в социалните мрежи

Скандално уволнение в Парижката опера. Договорът на една от най-големите звезди на балетната сцена Сергей Полунин беше прекратен. Причината - обидни коментари от негова страна в социалните мрежи.

Остър характер, скандални мнения, изказ без филтър - Сергей Полунин, “лошото момче на балета”, отново е в светлината на прожекторите. Този път само с няколко изречения.

29-годишният украинец взриви социалните мрежи с шокиращ и сексистки коментар. 

“Всички мъже, които танцуват балет, трябва да се стегнат. На сцената вече има една балерина, няма нужда от втора. Мъжката и женската енергия създават баланс. Затова имате т****и. И в света е същото, мъже, какъв ви е проблемът? Жените се опитват да поемат мъжките роли, защото не ги ч****е, излагате се.”, пише балетистът. 
Той завършва коментара си с твърдение, че всички балетисти заслужават по един шамар. 

Мнозина приеха изказването като открита атака срещу хомосексуалните мъже на балетната сцена. По-рано, в публикация, изтрита от профила му в Instagram, но цитирана от редица световни медии, Полунин образно “шамароса” и хората с наднормено тегло.

“Хайде да удряме по един шамар на дебелите хора, когато ги видим. Ще им помогне и ще ги вдъхнови да отслабнат. Никакво уважение към мързела!” 

Въпреки, че в други публикации в профила си Полунин изразява пълна подкрепа към всички, които полагат усилия да отслабнат и подчертава, че независимо от сексуалните си предпочитания, хората заслужават да бъдат щастливи, това не го спаси от публичната критика. Дори му коства ролята на принц Зигфрид в спектакъла “Лебедово езеро” на Чайковски, където случайно или не, героят е хомосексуален. 

Полунин не за първи път се забърква в скандал. Украинецът е ревностен привърженик на Владимир Путин и дори е татуирал лика на руския президент върху гърдите си. Балетистът открито демонстрира и симпатиите си към Доналд Тръмп - друг противоречив световен лидер.