Тайланд се възстановява след тропическата буря

Отменена е забраната за извършването на полети

05.01.2019 | 14:07 Редактор: Василена Василева
Тайланд се възстановява след тропическата буря

Тайланд се възстановява след тропическата буря, която връхлетя южната част на страната. Отменена е забраната за извършването на полети. От Министерството на външните работи съобщиха, че са в контакт с нашите сънародници, блокирани на остров Кох Самуи.

Тропическата буря Пабук остави след себе си множество разрушения. Хиляди местни жители и туристи прекараха нощта на тъмно. На много места все още няма ток заради скъсани далекопроводни жици от паднали дървета. 

В петък летищата в южната провинция Никон си Тамарат и съседната Сурат Тани затвориха. Стотици туристи останаха блокирани на популярния остров Кох Самуи заради отменени полети. 

А сред тях и група българи. От външното ни министерство съобщиха, че те не са в опасност и има готовност в случай на нужда да им се окаже съдействие. 

По-рано днес стана ясно, че стихията е отслабнала, което е позволило подновяването на полетите. 

Bangkok Airways – авиокомпанията, която оперира на летището в Кох Самуи, съобщи, че ще пусне допълнителни полети, за да успее да обслужи всички пътници. 

Въпреки това на летището на острова имаше хаос. Хиляди туристи се втурнаха към аерогарата в опит да напуснат бедстващия остров. 

Местните власти съобщиха, че фериботните връзки между южните тайландски туристически острови също са подновени. 

Предупреждението за проливни валежи и възможни наводнения в девет провинции обаче остава в сила.